ABAB – Boerenvisie

Bereid je voor op de toekomst

Nederland heeft gestemd! Niet de oppositiepartijen, maar juiste de zittende regeringspartijen hebben de overwinning toegeëigend. Wat gaat dit betekenen? Welke onderwerpen krijgen de meeste aandacht? En welke concessies worden gedaan om één kabinet te vormen?

Agendapunten voor de agrarische sector
Agrarisch Nederland volgt de politiek met bovengemiddelde interesse. Belangrijke agendapunten zijn natuurlijk woningbouw, stikstof en landbouw. Deze onderwerpen hebben onderlinge raakvlakken en staan hoog op de agenda van verschillende politieke partijen.

Veel uitdagingen dus, of je nu werkt als (toekomstig) zelfstandige agrarisch ondernemer, als medewerker op een agrarisch bedrijf of in de periferie.

Wendbaar blijven
Veranderingen zijn van alle tijden. Schrik daar niet van, maar zorg dat je wendbaar blijft en kunt meebewegen. Durf breed te blijven kijken naar de sector en de wereld om je heen en ontwikkel hierin jouw eigen visie. Om dit te realiseren, heb je de juiste mensen om je heen nodig. Vrienden, collega’s en adviseurs die kritisch durven te zijn en weten wat er in de sector en de wereld speelt. Misschien vertellen ze niet (altijd) wat je wilt horen, maar zetten ze je wel aan het denken. Samen met deze informatie zet je vervolgens je eigen koers uit, stel je jouw visie eventueel bij en zet je door.

Boerenvisie
Vaak wordt er nog onvoldoende tijd en energie genomen voor dit soort strategische gesprekken. Je bent druk en wordt geleefd door de hedendaagse hectiek. Maar om goed voorbereid te zijn op de toekomst en verassingen te beperken, zijn dit soort gesprekken wel nodig.

Antoine Wouters van den Oudenweijer en Ineke Couwenberg van ABAB Accountants en Adviseurs verzorgen voor het project Boerenvisie van BAJK op 29 april 2021 een webinar. Tijdens dit webinar staan deze factoren van startend ondernemerschap centraal. Denk hierbij aan de fasen van een overnameproces, inzichtelijk maken van jouw ambities en verdienmodel, ambities vertalen naar persoonlijke doelen en deze realiseren. Ook geven we voormalige deelnemers van het traject Jong Ondernemerschap het woord over hun ervaringen en ontwikkelingen als ondernemer.

Jong Ondernemerschap
Samen met het BAJK heeft ABAB al vier jaar op rij met succes het traject Jong Ondernemerschap georganiseerd. Na de zomerperiode start de vijfde ronde. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Meer weten?
Wil je meer weten over het webinar voor het project Boerenvisie of het traject Jong Ondernemerschap? Neem dan contact op met Antoine Wouters van den Oudenweijer, manager ABAB Agro Advies, via telefoonnummer 0492-579815 of stuur Antoine een e-mail.