Jonge boeren zien toekomstperspectief verder verdwijnen

Momenteel leven we in een bijzondere periode, de hele wereld wordt momenteel in zijn greep gehouden door de coronacrisis. Ondanks dit gegeven gaan wij als (jonge) boeren ongestoord verder met het produceren van goed en gezond voedsel voor iedereen.
Waar wij hard werken zit ons kabinet ook niet stil, zij komen met een pakket van 5 miljard euro om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Hiervan wordt 1,3 miljard gebruikt om veehouders uit te kopen. Dit geld zou echter veel beter besteed kunnen worden om bedrijven te verduurzamen en te verbeteren. Hiermee is meer stikstofreductie te realiseren.
Verder zullen we maar zwijgen over de overige 3,7 miljard die op heel veel andere manieren beter benut zou kunnen worden. Maar het meest vervelende is nog wel het afpakken van onbenutte stikstofruimte, waarmee alle ontwikkelruimte van Nederlandse bedrijven wordt weggenomen. Hiermee wordt de innovatiekracht, verbetermogelijkheden van bedrijven en vooral het toekomstperspectief van Nederlandse bedrijven en jonge boeren volledig weggenomen.