Column – Arjen Pals

‘Samen moeten we het gaan doen’

De Corona-crisis laat de gehele wereldbevolking beseffen dat we op het moment samen tegen een crisis van volksgezondheid moeten knokken. Ook op de Nederlandse wegen zie je vaak de verkeersborden met teksten er op als; ‘Samen tegen Corona’.

In de agrarische sector staan alle sectoren ook voor grote dillema’s en vooral complexe regelgeving die ervoor zorgt dat menig agrarisch ondernemer tot het besef komt dat hij of zij niet alleen een bedrijf kan runnen, daar zijn verschillende buitenstaanders voornodig. Vooral voor de voorziening van informatie en hulp bij het regelen van de complexe onderwerpen binnen het bedrijf.

Binnen het bestuur van het BAJK moeten we het ook samen gaan doen. Vanaf heden ga ik samen met Gerben de voorzitterstaken oppakken. Daarbij ben ik de vicevoorzitter. Er verandert voor mij zelf weinig. Wanneer onze voorzitter, Gerben Boom afwezig is, zal ik zijn taken overnemen. Verder gaan we als bestuur gewoon verder met het oppakken van de belangenbehartiging en de opzet van projecten voor onze leden vanuit heel Brabant.

In de agrarische sector is kringlooplandbouw een van de hot-items op dit moment. Tijdens de projecten die in het komende seizoen gedraaid gaan worden gaan we hier mee aan de slag. Wij van BAJK hebben een project opgezet, genaamd; toekomstbestendige teeltsystemen. Het project is gericht op de plantaardige sectoren die we in Brabant hebben. Daarbij kan ik mijn ervaring en kennis vanuit de akkerbouw delen met de andere leden van het BAJK, daarbij moeten we niet vergeten dat alle sectoren van elkaar kunnen leren.

Uiteindelijk komt de gehele gedachte van dit project en het BAJK terug op dat we het samen moeten gaan doen!”