Column Doorgaan – Teun Verijken

Iets wat we als sector jaren doen. En op dit moment misschien nog wel toepasselijker is dan anders. Wij kunnen niet even stoppen met het werk om tot rust te komen of er even tussen uit gaan voor een lange vakantie. Ons werk stopt niet als het 5 uur is. Ons werk gaat door dag en nacht. En dat vinden we niet erg, want we zijn trots op wat we doen en daar blijven we ook mee doorgaan!

Tijdens deze pandemie zijn wij als agrariërs ook door gegaan. Waar de fabrieken dicht gingen, kantoren helemaal werden verlaten. Gingen wij door. Wij zijn namelijk een cruciale sector en ze kunnen simpelweg niet zonde ons. In de ene sector ging het makkelijker dan de andere. Maar we gingen door en proberen te overleven. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, wij kijken wat we nog wel kunnen en gaan daar mee door. Wij blijven vechten voor ons bestaan.

Op dit moment wil ik ook doorgaan. Doorgaan in een wereld zonder corona. Dat alles weer normaal is. Dat je na een week hard werken weer lekker een biertje kunt pakken met je maten in de kroeg. Even niet aan het werk hoeft te denken en van al het andere kunt genieten.

Ook richting de toekomst gaan we door als agrariërs. We blijven vechten voor het bestaan van onze sector en voor een toekomst voor ons als jonge agrariër. Dat we door kunnen blijven gaan met wat we het liefst doen: boeren! Maar we blijven ook doorgaan met innoveren. Iedere dag het weer een stukje beter willen doen voor jezelf, voor je bedrijf, voor de maatschappij en voor het milieu.

Als BAJK gaan we ook door, wij blijven ons inzetten voor onze sector. We gaan door met onze projecten en bijeenkomsten, het liefst weer fysiek, om jonge agrariërs te helpen zichzelf te ontwikkelen en contacten te leggen. We gaan door met de belangenbehartiging voor de agrarische sector. Ik hoop jullie dan ook snel te zien bij een van de vele activiteiten van het BAJK.