Coöperatie Agrifirm verlengt samenwerking met BAJK

Op donderdag 6 februari 2020 hebben Henri van den Boomen, voorzitter van het BAJK en Hendrik Arends, directeur coöperatiezaken van Agrifirm, namens beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende drie jaar. De ondersteuning van jonge agrarische ondernemers is een belangrijk speerpunt voor coöperatie Agrifirm.

“Toekomstperspectief creëren voor jonge boeren hoort bij de aanpak van onze coöperatie,” vertelt Hendrik Arends. “Samen bereiken we meer, is ons motto, dus we zijn ontzettend blij dat we onze samenwerking met BAJK langdurig blijven voortzetten.” Binnen de coöperatieve koers van Agrifirm worden kracht gebundeld, waardoor gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aangepakt kunnen worden die leden individueel niet kunnen oplossen. In 2020 gaat BAJK aan de slag met kringlooplandbouw, coachingstrajecten en belangenbehartiging. “Agrifirm is het grootste gemengde bedrijf van Nederland en kan deze initiatieven van de ‘trotse jonge boeren’ van BAJK met haar producten, diensten, adviseurs en experts in de breedte ondersteunen,” vult Arends aan. “Het BAJK is betrokken bij tal van agrarische dossiers en regionale coöperatieprojecten in Brabant, zoals bevordering van circulariteit en biodiversiteit binnen de landbouw en de ontwikkeling van emissiearme stallen . Samen optrekken zal meer resultaat opleveren.”

Coöperatie Agrifirm heeft een aantal projecten die zich specifiek richten op de jonge agrarische ondernemer, ook in andere regio’s van Nederland. Onlangs kwamen ruim 650 jonge boeren naar de Agrifirm Jongerendag 2020. De Jongerenraad van Agrifirm bestaat uit een enthousiaste groep van zo’n 30 boeren en telers in de leeftijd van 20 tot 32 jaar die zorgen voor verbinding met het districtsbestuur en jonge boeren in de regio. Benieuwd wat Agrifirm voor jou kan betekenen? Kijk voor meer informatie op www.agrifirm.nl > coöperatie.