Informatiebijeenkomst én webinar over agrarische bedrijfsovername

Zijn jullie klaar voor agrarische samenwerking en bedrijfsovername? Heb je met betrekking tot
samenwerking al gesproken over: Hoe wil je samenwerken? Wie neemt de beslissing? Wie voert de
algehele leiding? Hoe voorkom je frictie? Maar ook, hoe ga je om met je familie? En met betrekking tot de bedrijfsoverdracht over thema’s als: wonen, verdienen, vermogen en financiering? Weet je hoe je op een goede manier afspraken met elkaar kunt maken? Kunnen jullie elkaar feedback geven? En weten jullie wat je kunt doen als er iets misgaat?

Er is niets zo mooi, maar ook zo ingewikkeld als een samenwerking en bedrijfsovername in de agrarische sector. Daarnaast is ook ieder bedrijf en persoon anders, dus een samenwerking en bedrijfsovername ook. Er bestaat hier geen handleiding voor, maar BAJK kan jullie wel handvatten en inzichten geven om de bedrijfsovername makkelijker te maken. Deze kennis dragen we op 7 juni over tijdens een fysieke informatiebijeenkomst die tevens ook als een webinar te volgen is. We gaan het gesprek aan met bedrijfsoverdragers en bedrijfsopvolgers die de samenwerking en de bedrijfsovername al afgerond hebben of al ver op weg zijn in het proces. Gedurende de gesprekken komen veel belangrijke thema’s aan bod die belangrijk zijn in deze processen. De informatie is toe te passen op familiaire, maar ook buitenfamiliaire samenwerkingen en bedrijfsoverdrachten. Tijdens de bijeenkomst komt ook de betrokkenheid van familieleden bij de processen aan bod. We willen jullie vragen om met het gezin naar deze bijeenkomst toe te komen en samen informatie op te doen.

Aan het eind van de avond staan we stil bij het project ‘Boer zoekt Boer’ van NAJK. Dit project maakt de organisatie van deze bijeenkomsten mogelijk en na de zomer zal er een begeleidingstraject opgestart worden voor buitenfamiliaire bedrijfsovername. Ook kunnen jullie met de aanwezige (B)AJK partners in gesprek.

Wacht niet langer en geef jezelf en je familie via info@bajk.nl.

Datum:           7 juni 2023

Tijd:                20:00 uur

Locatie:          Kantoor AB Werkt, Ecustraat 9 te Etten-Leur of online (link voor het webinar ontvang je per mail)

 

Uitnodiging – Informatiebijeenkomst of webinar – Bedrijfsovername – Etten-Leur – 7 juni 2023