Partner aan het woord – Yuverta MBO Boxtel

Yuverta mbo Boxtel, thuis in de toekomst

Bij Yuverta mbo Boxtel kunnen studenten terecht voor een mbo-opleiding in de landbouwsector of hoveniersbranche. In de landbouw zijn dit de opleidingen Veehouderij, Loonwerk en Techniek en mechanisatie. In deze opleidingen werken we volop samen met het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden. Samen leiden we jongeren op tot deskundige medewerkers. Zo werken we ook samen met het BAJK. BAJK verzorgt regelmatig gastlessen om de toekomstige boeren te inspireren op het gebied van bijvoorbeeld natuur-inclusieve landbouw.

De praktijk in bij veehouderij

De transitie in de veehouderij is hét gesprek van de dag voor onze mbo-studenten én hun docenten. We bereiden onze studenten voor op de toekomst. Met gastlessen en bedrijfsbezoeken in én buiten de sector. Praktijklessen geven we in samenwerking met praktijkleerbedrijven. Wekelijks vertalen studenten de actuele theorie die ze op school krijgen in de praktijkles op het praktijkleerbedrijf. Deze praktijklessen, waarbij de boer zelf meewerkt, worden enorm gewaardeerd door onze studenten. We zijn momenteel nog op zoek naar een praktijkleerbedrijf Varkenshouderij! Heeft u interesse, neem dan contact met ons op. Dat kan via n.wolfs@yuverta.nl.

Bodempractoraat

Nieuw in het mbo-onderwijs is het practoraat Duurzaam bodembeheer. Onder leiding van practor Willem Jan van de Kamp leren mbo studenten onderzoek te doen naar de staat van de bodem en oplossingen te bedenken om de vitaliteit van de Brabantse bodem te verbeteren. In het Bodemlab op school gaan studenten hiermee aan de slag. We denken na over de rol van klimaatverandering op de voedselproductie. De opgedane kennis kunnen de studenten in de praktijk gaan toepassen op het bedrijf waar ze gaan werken. Een duurzame toekomst!

www.yuverta.nl/mboboxtel
Foto: Veehouderijstudenten van Yuverta mbo aan de slag bij het praktijkbedrijf