ZAJK naar het beloofde land: Israël!

13 september 2019

Van 3 t/m 8 februari 2020 gaat het ZAJK samen met de Rabobank 6 dagen naar Israël voor een volledig verzorgde studiereis. Ook BAJK-leden zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze studiereis.

Israël is een bezoek meer dan waard!

 

In een groot deel van het land is veehouderij te vinden en in gebieden waar men kan irrigeren worden veel gewassen verbouwd. Men irrigeert met water uit het meer van Tiberias, grondwater, ontzilt water uit de Middellandse Zee en afvalwater van de steden. De structuur van de bedrijven is veelal de vorm van een kibbutz of een moshav. Een kibbutz is een coöperatie, een moshav  is een particulier (familie) bedrijf. Onderweg zien we vele plaatsen die ook in de bijbel genoemd worden. We zijn voornemens naar Israël op studiereis te gaan, mits er voldoende animo is. Het voorlopige programma voor de reis is hieronder weergegeven.

Maandag 3/2 We vertrekken vanaf Schiphol. Vanmorgen vertrekt onze rechtstreekse vlucht naar Tel Aviv. Hier komen we in de middag aan. Vanmiddag bezoeken we al een melkveebedrijf. Hierna gaan naar ons hotel  ten zuiden van Tel Aviv voor diner en overnachting.

Dinsdag 4/2 Vandaag zullen gaan we naar het noorden van de Negev woestijn. Hier bezoeken we een bedrijf dat voor 10 Kibbutz aardappelen, wortels, radijs, pinda’s en tarwe sorteert, opslaat en vermarkt. We zullen daarna een van deze Kibbutz bezoeken en terugreizen naar ons hotel.

Woensdag 5/2 We brengen een bezoek aan de Nederlandse ambassade. Hier zal een presentatie worden gegeven over de landbouw en zaken doen in Israël. Vanmiddag bezoeken we een bedrijf waar wortelen worden geteeld. We reizen door naar Tiberias voor diner en overnachting.

Donderdag 6/2 We bezoeken de plaats waar Jezus in de Jordaan is gedoopt. Vanmorgen gaan we naar een Kibbutz waar  fruit wordt geteeld. We gebruiken de lunch op deze kibbutz.  We maken vanmiddag  een boottocht op het meer van Galilea. Overnachting in hetzelfde hotel.

Vrijdag 7/2 Vanmorgen reizen over de westelijke Jordaan oever naar Jericho, de oudste stad van de wereld. Hier gebruiken we de lunch. We bezoeken een bedrijf, waar dadels worden geteeld. We reizen door naar Jeruzalem en bezoeken de stad onder leiding van een gids. Overnachting in deze  omgeving.

Zaterdag 8/2 Vandaag gaan we naar de Dode Zee. We brengen een bezoek aan Massada. Er is gelegenheid om in de Dode Zee te drijven.  We reizen in de loop van de middag naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht. We zullen  vanavond  in Nederland aankomen.

 

Deze reis is ALL- IN!

Inbegrepen zijn:

– vliegtickets Amsterdam-Tel Aviv v.v.

– vervoer in luxe touringcar

– vijf overnachtingen in goede hotels en alle maaltijden

– excursies naar bedrijven, Dode Zee en Jeruzalem

– reisleiding

 

De drankjes in de bar moet je nog zelf betalen

 

De reis gaat door bij minimaal 20 aanmeldingen. De reissom bedraagt € 1490,- bij  minimaal  25 personen  en € 1590,- bij 20 – 24 personen. Ga je met ons mee naar Israël? Geef je op voor de reis door een mail te sturen naar info@zajk.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier, het ingevulde formulier en een kopie paspoort moeten uiterlijk 1 oktober  2019 ontvangen zijn. Na deze datum kan namelijk een hogere reissom worden berekend vanwege hogere vliegkosten.‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte