ZLTO mediatraining voor BAJK bestuurders

In februari hebben BAJK-voorzitter Maarten en bestuursleden Jeroen, Lotte en Teun de mediatraining van de ZLTO gevolgd. Wat mooi aansluit bij het beter neerzetten van het merk BAJK en de communicatie hiervan naar buiten toe.

Tijdens deze training hebben zij van Erik Martens uitleg gekregen hoe de mediawereld eruit ziet, op welke manier je de media kunt gebruiken om een standpunt duidelijk te maken en wat de insteek van verschillende programma’s is. Verder hebben zij ook moeten oefenen hoe het is om geïnterviewd te worden voor een camera met een microfoon onder je neus en hoe het is om in een talkshow te zitten.

Terugkijkend op deze training merkte we allemaal dat het in het begin wel ongemakkelijk is om voor een camera te staan, naarmate het interview vorderde verdween de camera voor ons gevoel en voelde het als een normaal gesprek. De belangrijkste punten die we tijdens deze training geleerd hebben naast de ervaring zijn dat het belangrijk is om vooraf te weten wat je wilt vertellen en dat je weet hoe je dit wilt vertellen. Hierbij is voor ons de visie van belang aangezien dit onze basis is. Verder hebben we nog tips gekregen hoe we het interview weer naar ons toe kunnen trekken als de interviewer afwijkt van wat we willen vertellen. Al met al een zeer geslaagde training.