Partner aan het woord – ZLTO

Hoe kan het wel? Meer toekomst met boeren!

Krantenkoppen en beleidsnota schreeuwen vooral wat er allemaal niet kan in Nederland. De hamvraag ‘hoe dan wel?’ blijft te vaak onbeantwoord. Intussen zitten boeren en tuinders in grote onzekerheid, staan hun boerenbedrijven stil en raken zo achterop. Iedereen is het er over eens dat boeren en tuinders van essentieel belang zijn voor de toekomst van Nederland. Zij vervullen een sleutelrol richting een gezond en gelukkig Nederland in de toekomst. Zij hebben antwoorden op de vragen van morgen. Maar dit blijft vaak onderbelicht. Daarom is ZLTO een brede dialoog gestart over hoe het wel kan in Nederland. Jonge boeren en tuinders kunnen natuurlijk meedoen met hun bouwstenen  voor de toekomst!

Land- en tuinbouworganisatie ZLTO organiseert een reeks prikkelende gesprekken over het toekomstperspectief voor Nederland; en boeren en tuinders in het bijzonder. Vertrekpunt van gesprek is hoe het wel kan in Nederland. Daarbij staan oplossingen en ideeën van boeren en tuinders voor de maatschappelijke opgaven van morgen centraal.

Dat doen zij altijd vanuit boerenslimheid en boerentrots met beide laarzen middenin de maatschappij. Betrokken burgers, maatschappelijke partners, groene onderwijs, regelgevende instanties, vrienden en vijanden: iedereen met bouwstenen voor de toekomst van Nederland met perspectief voor boeren en tuinders komt aan bod in deze nieuwe reeks prikkelende gesprekken.

De ambitie is om met bouwstenen voor de toekomst te komen. Bouwstenen van vragen uit de maatschappij, met antwoorden vanuit boeren en tuinders. Daarin gloort het gewenste toekomstperspectief waarop in de politiek vaak wordt gehint, maar waaraan niemand kleur geeft.

Jonge boeren en tuinders kunnen natuurlijk ook hun bouwstenen voor de toekomst kwijt. Deze brede dialoogreeks loopt tot aan de Provinciale Statenverkiezingen medio maart 2023. Jonge boeren en tuinders kunnen hun bouwstenen kwijt op Facebook @ZLTOonline en bij de nieuwsberichten op Nieuwe Oogst.