‘Jonge boeren en tuinders laten zich horen’ – januari 2023

Op 7 december zijn BAJK bestuurders Gerben en Jamie naar Brussel geweest. Hier namen zij samen met een aantal jonge boeren deel aan het European Congres of Young Farmers . Het doel van dit congres was om kenbaar te maken hoe belangrijk jonge boeren zijn voor de wereldwijde voedsel productie in de toekomst. Dit werd ook zeker beaamt door een flink aantal Europarlementariërs. Naast de discussie over hoe we voedsel produceren was er ook een landen wedstrijd. Alle Europese landen konden een filmpje insturen over hoe dat de jongere generatie bezig is met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Helaas voor Nederland won Oostenrijk die een filmpje hadden ingestuurd van een mobiele slacht unit. De hele dag werden alle Nederlanders vergezeld door Europarlementariër Annie Schreijer. Kort voor de start van het Nederlandse filmpje maakte zij nogmaals kenbaar aan alle Europarlementariërs en de Europese jonge boeren met wat voor oneerlijke problematiek de Nederlandse jonge boeren worden opgezadeld.