Jonge boeren en tuinders laten zich horen! – juni 2023

BAJK lid – Pieter Peters

Pieter Peters, bestuurder bij AJK Eindhoven Meierijstad, is op woensdag 10 mei namens het AJK aangesloten bij een bijeenkomst van Waterschap de Dommel. Bij deze bijeenkomst mochten jongerenverenigingen bij de onderhandelaar van de coalitie-onderhandelingen van het waterschap aangeven wat zij belangrijk vinden dat meegenomen / opgenomen wordt in het coalitieakkoord. Pieter heeft input gegeven namens de Brabantse jonge boeren en tuinders. De standpunten vanuit (B)AJK waren heel duidelijk en er waren complimenten voor de inhoud. Op 21 juni krijgt dit overleg een vervolg.

Gerben Boom

“Stap over de politieke ideologieën heen en ga met ons als jonge boeren werken aan de oplossingen van morgen waarbij het verdienvermogen voor boeren én duurzaamheid elkaar versterken.” 
Dit was belangrijkste boodschap van de TED Talk die BAJK bestuurder Gerben tijdens de aftrap van de CEJA Young Farmers conferentie heeft verteld. De toehoorders waren een internationaal gezelschap van (agrarische) beleidsmakers, politici, stakeholders en jonge boeren.