Geef je op voor Ambtenaren en jonge boeren op stage!

Beste (B)AJK’er, Voor sommige onder ons een bekend fenomeen: Ambtenaar op stage! De vorige edities in 2018, 2021 en 2023 waren een groot succes waarbij veel jonge boeren en ambtenaren en dagje met elkaar meeliepen. Deze keer willen we dit organiseren voor ambtenaren die werken aan beleid wat raakt aan de agrarische sector, en waar je als (jonge) boer dus mee te maken hebt.

Deze stage is ervoor bedoeld om meer inzicht in elkaars werelden en werkzaamheden te krijgen. Er is ruimte om met elkaar te sparren over diverse agrarisch gerelateerde thema’s en kunnen er tijdens het bedrijfsbezoek door de ambtenaar aan jou vragen gesteld worden, zoals waarom voor bepaalde zaken gekozen wordt, wat jouw drijfveren zijn en hoe de toekomst er in jouw ogen uitziet.

Het idee is om de stages op 16 – 19 mei, en 13 – 26 juni plaats te laten vinden. Als je een voorkeur hebt om over een bepaald onderwerp met de provincie in gesprek te gaan, dan kun je dit ook doorgeven. Met die wensen houden we zo goed als kan rekening natuurlijk bij de match making. De exacte dag en het bijbehorende tijdstip kun je zelf in overleg met de ambtenaar bepalen. Het zou mooi zijn als we weer een groot aantal stages kunnen organiseren!

Wie doet er mee? Opgeven kan tot 30 april via dit formulier We hopen natuurlijk weer op veel deelnames!