AFGELAST – Zijn jullie klaar voor agrarische bedrijfsovername? – informatieavond – 16 mei

Via deze weg stelt BAJK graag de sprekers van de fysieke informatie bijeenkomst op 16 mei 2023 om 20:00 uur bij de Menmoerhoeve, Zundertseweg 66, 4876 NL te Etten-Leur aan jullie voor.

  • Overdrager Daan Goense en opvolger Jeanine Boonman – Françoijs. Jeanine en Daan runnen samen met Andien (de moeder van Jeanine) een akkerbouwbedrijf in Driewegen (Zuid-Beveland). Afgelopen zomer is Jeanine getrouwd met Jan-Kees en beiden hopen ze het ouderlijk bedrijf voort te zetten in een mooie toekomstbestendige onderneming. Daan is geboren en getogen in Driewegen en heeft het ouderlijk bedrijf in 1997 voortgezet.
  • Overdrager Alexander van Oploo en opvolger Pieter van Kuijk. Pieter van Kuijk is 36 jaar en eigenaar van Van Kuijk Tuinplanten in Bavel. Op zijn 13e is Pieter als vakantiewerker begonnen bij Van Oploo Tuinplanten. In 2013/2014 is hij op zoek gegaan naar een locatie om zijn bedrijf voort te zetten, dit viel niet mee. Waarop hij in gesprek kwam met Fam. van Oploo en zij zijn overeengekomen dat Pieter de oude locatie over zou kopen en zijn eigen bedrijf met eigen plantgoed daar kon opstarten. Van Oploo kwam op die manier in de mogelijkheid om op hun nieuwe locatie uit te breiden. Een win-win situatie.
  • Opvolger Michiel Scherders. In Molenschot runnen Michiel en Tamara Scherders het melkveebedrijf Vero Jes. Vero Jes is ontstaan uit een samenwerking met René en Willie de Jong. De samenwerking tussen René, Willie en Michiel is gestart in 2011 en na volgen van duidelijke strategie is in 2019 een gedeelte van bedrijf overgenomen. De veestapel is van 70, naar 150 en inmiddels 450 melkkoeien gegroeid. In de huidige vorm wordt nog steeds met veel plezier en nauw samengewerkt. Bij het bedrijf hoort 200 hectare grond voor voederwinning en er wordt gewerkt met vaste samenwerkingsverbanden.
  • Maria van Boxtel. Maria is praktisch en enthousiast landbouwadviseur. Ze begeleidt ondernemers bij de opstart van een eigen agrarisch bedrijf. Samen met overdragers en overnemers maakt ze de stappen in de overname helder voor iedereen.

🎬Heb je je nog niet aangemeld voor deze bijeenkomst? Doet dit snel door een mail te sturen naar info@bajk.nl

Uitnodiging – Bedrijfsopvolging – DV

Voorstellen sprekers – 16 mei 2023 – Etten-Leur